دسته‌بندی نشده

مقایسه پنل های LCD و OLED در تلویزیون

امروزه تعداد زیادی ویژگی و فناوری های گیج کننده کننده برای خریداران تلویزیون وجود دارد که هر کدام بر روی تلویزیون ها کارایی و عملکرد خاصی را انجام می دهند. اما در مورد نمایشگر تلویزیون ها این امر صدق نمی کند چراکه تمامی تلویزیون ها تنها با دو پنل LCD و OLED ساخته می شوند. اغلب پنل های ال سی با نام دیگر LED شناخته می شود و از سال 2000 وارد این مارکت شده اند. بهترین تکنولوژی ها مانند نقطه کوانتمی و لوکال دیمینگ که می توانند تصاویر 4K HDR واقعی تر را ایحاد کنند در این پنل ها موجود می باشند. امروزه پنل هایی با نام های QLED و یا Mini LED را مشاهده می کنیم که در اصل بر پایه تکنولوژی LCD ساخته شده اند. اغلب تلویزیون های OLED با همین نام اصلی اولد عرضه شده اند.
تفاوت اصلی بین این دو پنل نحوه کارکرد ان ها می باشد. در پنل های OLED هر پیکسل به صورت خودکار و جدا از پیکسل های دیگر کار می کند و به صورت تکی روشن خواهند شد. در پنل های LCD برای روشنایی نمایشگر از نور های پس زمینه ال ای دی استفاده می شود.
بیشتر پنل های LCD توسط کمپانی های اسیایی استفاده می شود درحالی که پنل های OLED بیشتر توسط کمپانی الجی تولید می شود و برند هایی مانند سونی و Vizio این پنل ها را از ال جی خریداری می کنند و در تلویزیون های خود از ان استفاده خواهند کرد. در پنل های اولد هرساله پیشرفت های زیادی صورت می گیرد و کیفیت تصویر ان ها روز به روز بهتر می شود درحالی که پنل های ال سی دی از همان اول توانسته اند کیفیت بی نظیری را برای تصاویر ارائه دهند. در ادامه نقاط ضعف و نقاط قوت هر یک از این دو پنل را به صورتی دقیق تر و بهتر بررسی خواهیم کرد و هر دو ان ها را در بخش های مختلف با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد.

روشنایی  

برنده: LCD

هر دو این پنل ها دارای روشنایی فوق العاده ای هستند و می توانند در اتاق های بسیار روشن نیز عملکردی عالی داشته باشند. در محیط هایی با نور متوسط و تاریک نیز این دو پنل می توانند تصاویری عالی با جلوه ای زیبا را نمایش دهند. از نظر روشنایی تلویزیون های ال سی دی کاربردی بهتر دارند چراکه روشنایی در سراسر نمایشگر ان ها به صورتی عالی ایجاد می شود. در نمایشگر های اولد روشنایی تمام قسمت به یک اندازه نمی باشد. در محتویات HDR نیز نمایشگر های لوکال دیمینگ LCD می توانند روشنایی بهتر را ایجاد کنند و جزئیات تصاویر را بهتر از OLED پخش کنند.

سطح تاریکی

برنده: LED

نقطه مقابل روشنایی تلویزیون میزان تاریک شدن یا همان سطح تاریکی ان می باشد. در این ویژگی تلویزیون های اولد برند هستند چراکه هر پیکسل به صورت خودکار می تواند کاملا خاموش شود. با این ویژگی تاریکی فوق العاده ای بر روی تلویزیون ایجاد خواهد شد. در تلویزیون های LCD پیشرفته تر با قابلیت لوکال دیمینگ قسمت های از نمایشگر نسبت به مابقی ان تاریک تر می شود اما این ویژگی به خوبی عملکرد اولد نیست چراکه هنوز قسمت های تاریک ان کاملا تاریک و مشکی نمی شود. در کل از نظر ایجاد سطوح تاریک بر روی نمایشگر به دلیل عملکرد فردی پیکسل های اولد این پنل ها می توانند کارایی بهتری را ایجاد کنند.

نسبت کنتراست

برنده: OLED 

نسبت کنتراست تفاوت بین میزان روشنایی و تاریکی تلویزیون می باشد. تلویزیون های اولد به دلیل میزان روشنایی مناسب و تولید تاریکی بی نظیر بر روی نمایشگر برنده این دسته می باشند. این پنل ها نسبت به تمامی پنل های مدرن نسبت کنتراست بهتری دارد. نسبت کنتراست مهم ترین جنبه برای کیفیت تصاویر می باشند و نمایشگر هایی با کنتراست بالا تر تصاویری بهتر و واقعی تر را ارائه می دهند.

رزولوشن

برنده: هر دو

هر دو این پنل ها با مدل های مختلف در رزولوشن های گوناگون فورکی و UHD در دسترس می باشند و همچنین ورژن های از کیفیت 8K نیز برای ان ها تولید شده است. برخی از مدل های قدیمی تر ال سی دی با کیفیت 1080p و همچنین 720p نیز عرضه شده اند اما در تلویزیون های OLED رزولوشن پایین تر از 1080p وجود ندارد.

زاویه دید

برنده: OLED

یکی از تقاط ضعف در تلویزیون های ال سی دی زاویه دید محدود ان ها می باشد که باعث افت تصاویر و رنگ ها در قسمت ها حاشیه ای ان می شود. در تلویزیون های ال سی دی از تکنولوژی های جدید تری مانند IPS استفاده می شود که زاویه دید بهتری را برای تلویزیون ایجاد می کند. در تلویزیون های OLED چنین مشکلی وجود ندارد و تصاویر در قسمت ها و زوایا مختلف کیفیت و دقت خود را حفظ می کنند. از این تلویزیون ها می توانید به اسانی برای تماشا مسابقات ورزشی با دوستان خود استفاده کنید.

رنج داینامیکی گسترده HDR

برنده: OLED 

قابلیت HDR از اخرین و جدید ترین تکنولوژی ها برای ارتقا و تقویت کیفیت تصاویر در تلویزیون ها می باشد. این قابلیت هایلایت های روشن تر و طیف رنگی گسترده تری را روی نمایشگر بوجود می اورد. امروزه تقریبا تمامی تلویزیون ها از این ویژگی بهرمند می باشند البته پشتیبانی از این قابلیت به معنای نمایش بی عیب و نقص ان نمی باشد. تلویزیون های اولد در نمایش محتویات HDR می تواند عملکردی بهتر داشته باشد و در تلویزیون های قدیمی تر و رده پایین ال سی دی مخصوصا محصولاتی که قابلیت لوکال دیمینگ ندارد محتوا HDR چندان جذاب نخواهد بود. بنابراین اگر می خواهید محتویات HDR را به صورتی زیبا تر و بهتر ببینید تلویزیون های اولد و تلویزیون های ال سی دی با قابلیت local dimming گزینه ای مناسب می باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *